Harșovschi: Societatea de Transport Public Local nu este pregătită să preia surplusul de călători, după sistarea activității de maxi-taximetrie


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, joi, pe pagina sa de Facebook, că începând cu 1 iulie a.c. transportul complementar cu maxi-taxi își încheie activitatea, societatea municipalității rămânând unic operator pentru transportul de călători.

Harșovschi a precizat că acest lucru trebuia să se întâmple acum un an, însă conducerea T.P.L. a informat primăria că nu este pregătită să preia surplusul de călători deoarece are parcul auto învechit și subdimensionat.

„Dacă mă întrebați pe mine, nici acum nu sunt pregătiți pentru toamnă când elevii vor reîncepe școala. Conducerea TPL știa că se va ajunge aici și nu a făcut nimic să-și îmbunătățească parcul auto. Dacă achiziționau mijloace de transport, puteau să preia o parte din șoferii de pe maxi taxi, care rămân acum șomeri. Ba mai mult, la începutul anului când am dorit să prindem în buget 1.000.000 lei pentru achiziția de noi mijloace de transport, conducerea T.P.L. mi-a transmis că nu îi ajută și să nu bugetăm acest lucru.

Am informat Consiliul Local și noul Consiliu de Administrație al T.P.L. S.A. despre aceste aspecte și despre faptul că, pentru a continua cu proiectul european, trebuie să se găsească un teren liber de sarcini pentru construcția unei noi autobaze. Responsabilitatea totală aparține conducerii T.P.L. (răspund legal chiar și patrimonial pentru ceea ce decid)”, a scris Lucian Harșovschi.

El a mai arătat că Primăria a cumpărat 30 de autobuze noi începând cu 2006 și a achiziționat 10 mini-autobuze în 2015 și 2016.

Totodată, viceprimarul Sucevei a subliniat că până la sosirea autobuzelor electrice, obținute cu ajutorul fondurilor U.E., T.P.L. trebuie să se descurce și să reușească să preia toți sucevenii care circulă cu autobuzul, în condiții decente.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de