Procentul mediilor peste cinci la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a rămâne neschimbat după soluţionarea contestaţiilor


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, profesorul Cezar Anuţei, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina că procentul mediilor peste cinci la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a rămâne neschimbat după soluţionarea contestaţiilor depuse de candidaţi.

Anuţei a spus că în judeţul Suceava au fost depuse 428 de contestaţii după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, din care 225 au fost la limba română şi 203 la matematică.

El a precizat că din cele 225 de contestaţii la limba română, 154 au fost soluţionate prin creşterea notei, în cazul a patru teze notele au fost modificate cu 1 până la 1,5 puncte, iar restul au fost modificate prin creşterea notei cu mai puţin de un punct.

Anuţei a arătat că alte 45 de contestaţii au fost soluţionate prin scăderea notei.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a spus că din cele 203 contestaţii înregistrate la matematică, 125 au fost soluţionate prin creşterea notei, din care una cu un punct, iar restul cu mai puţin de un punct, în timp ce alte 62 au fost soluţionate prin scăderea notei şi 16 cazuri note a rămas nemodificată.

“Procentul mediilor peste cinci a rămas acelaşi după soluţionarea contestaţiilor”, a mai spus Anuţei.

Reamintim că înainte de soluţionarea contestaţiilor, în judeţul Suceava procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a a fost 75,04 la sută.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de