Partidul Verde Suceava:Avizarea uciderii a 175 de urși în România arată că avem lideri politici cu gândire primitivă. Excedentul de urși al României ar putea fi folosit pentru repopularea unor zone din alte țări europene


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala județeană Suceava, consideră că prin decizia Ministrului Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu, de a aviza uciderea, în anul 2017, a 175 de urși arată că România este, mai departe, o țară cu lideri politici de o gândire primitivă.

„Chiar dacă țara noastră are un excedent de urși, sunt țări în Europa, cum este Austria sau Germania, unde urșii sunt animale rare, iar din acest motiv România poate exporta urși pentru a repopula acele zone, din Germania și Austria, unde nu se mai găsesc aceste animale”, arată liderul PV Suceava, Dan Acibotăriță.

El menționează că nu trebuie uitat că din pădurile noastre au dispărut zimbrii, iar prin grija guvernului polonez țara noastră a fost repopulată cu zimbrii în ultimii ani.

„Un asemenea gest (dar de repopulare cu urși), ar putea să facă și guvernul român în raport cu statele din Europa unde urșii sunt pe cale de dispariție”, susține liderul verzilor suceveni.

 

El menționează că, în România, numărul urșilor a crescut în ultimii ani, iar lipsa hranei i-a făcut, pe aceștia să iasă din habitatul lor, de multe ori atacând animalele din gospodării.

„Nu dorim nimănui să dea ochii cu un urs, fie el flămând sau nu, te prinde leșinul, dar să mergi pâna acolo, încât să avizezi ca 175 de urși trebuie să fie uciși-vânați, spre delciul vânătorilor din străinătate, este cam mult”, mai declară Acibotăriță.

„Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, sunt posibilități de a evita masacrul urșilor din România, iar cea mai elegantă soluție este de a repopula cu urși din țara noastră, zone din Europa unde aceștia au dispărut sau sunt pe cale de dispariție”, a conchis liderul PV Suceava.


Intră acum și în grupul de