Italian băut și fără permis, încățușat de polițiști la Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Un cetățean italian în vârstă de 54 de ani a fost încătușat vineri seara, la Câmpulung Moldovenesc, după ce a devenit recalcitrant cu polițiștii care l-au oprit în trafic, refuzând să se legitimeze și să fie testat cu aparatul etilotest.

 

 

Poliția Suceava a informat că vineri, în jurul orei 18.40, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizați despre faptul ca pe str. Alexandru Bogza din localitate a fost oprit un autoturism al cărui conducător auto este sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Echipajul de poliție rutieră s-a deplasat la fața locului unde a fost identificat autoturismul oprit pentru control, lângă care se afla conducătorul autoturismului, un cetățean italian, care era vizibil sub influența băuturilor alcoolice, manifestându-se violent verbal”, a transmis IPJ Suceava.

Sursa citată a arătat că șoferul a refuzat orice colaborare cu polițiștii, inclusiv testarea cu aparatul etilotest.

„Întrucât refuza să se legitimeze, având un comportament violent și refuzând să fie condus la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, a fost imobilizat prin încătușare, după care a fost condus la sediul poliției, unde a fost identificat în persoana  unui bărbat de 54 de ani, cetățean italian, din Torino, Italia”, precizează IPJ Suceava.

La sediul poliției, în prezența unui martor asistent, cunoscător al limbii italiene, șoferul a acceptat testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au descoperit că cetățeanul italian nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, întocmindu-i astfel dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de