Tânăr din comuna Poieni Solca, prins cu permis de conducere fals în Marginea

Un tânăr de 19 ani, din comuna Poieni Solca, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat cu permis de conducere fals, în timp ce conducea o autoutilitară, în comuna Marginea.

Inspectoratul de Poliție Județean a informat că vineri, în jurul orei 16, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea au oprit pentru control la intersecția DN 17A cu DN 2E din comuna Marginea, o autoutilitară care se deplasa pe DN 17A, pe direcția comunei Sucevița spre municipiul Rădăuți, condusă de către un tânăr de 19 ani, din comuna Poieni Solca.

Polițiștii suceveni au arătat că șoferul a prezentat pentru control documentele personale și pe cele ale autovehiculului, respectiv cartea de identitate, permisul de conducere auto eliberat de autoritățile ucrainene, precum și certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere auto, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că susnumitul nu figurează ca fiind posesor de pașaport, document ce i-ar fi fost necesar în vederea trecerii frontierei în statul Ucraina. De asemenea, s-a stabilit faptul că susnumitul  nu posedă permis de conducere auto eliberat de către autoritățile din România”, au menționat polițiștii suceveni.

Mai mult, oamenii legii au constatat că autoutilitara avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 21 iunie 2017, fapt pentru care șoferul a fost sancționat contravențional, iar certificatul a fost reținut.

Tânărului din comuna Poieni Solca i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals”, și „fals material în înscrisuri oficiale”.

(Mihaela Tcaciuc)

loading...