Bursă de 10.000 de euro pentru handbaliștii suceveni, propunerea rectorului USV la revenirea în țară a sportivilor


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a propus acordarea unei burse de excelență în valoare de 10.000 de euro pentru echipa de handbal a USV care a câștigat Campionatul European Universitar.

Handbaliștii Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, câștigătorii Campionatului European Universitar de Handbal, au revenit duminică seara în universitatea suceveană, fiind întâmpinați cu aplauze de conducerea USV, dar și de suporteri.

Sportivii au fost așteptați în holul corpului A al USV de către prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, Rectorul USV, alături de care s-au aflat prof. univ. dr. Mihai Dimian, Prorector cu activitatea științifică al USV, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, Prorector cu activitatea didactică și asigurarea calității al USV, prof. univ. dr. Petru Ghervan, Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, reprezentanți ai conducerii celorlalte facultăți, studenți precum și alți suceveni care au dorit să fie alături handbaliștii USV.

Cu această ocazie, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a propus acordarea unei burse de excelență „Ștefan cel Mare” în valoare de 10.000 de euro pentru echipa de handbal.

„Vă felicit din toată inima. Suntem mândri de voi, ne-ați făcut o vară foarte frumoasă. Sper că anul viitor veți face o surpriză la fel de frumoasă. Înainte de a câștiga voi finala ne-am gândit să vă premiem pentru rezultatele obținute, chiar și până în finală, iar acum cu atât mai mult pentru că ați devenit campioni europeni. Voi propune marți, Consiliului de Administrație, acordarea unei burse <<Ștefan cel Mare>> pentru echipa de handbal a universității noastre, în valoare totală de 10.000 de euro”, a spus rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Reamintim că echipa de handbal masculin a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a câștigat medalia de aur la Campionatul European Universitar de Handbal care s-a desfășurat la Antequera (Spania).

Handbaliștii suceveni au jucat, sâmbătă seara, finala Campionatului European Universitar de Handbal învingând formația Universității germane Duisburg-Essen, cu scorul de 23-22 (14-9), iar jucătorul Cristian Tcaciuc a fost desemnat cel mai bun portar al turneului.

Reprezentanta României la Campionatul European Universitar de Handbal, antrenată de Adrian Chiruț, a fost compusă din: Tcaciuc Cristian, Andreica Octavian, Costea Cătălin, Bădeliță Ovidiu, Târzioru Ștefan Adrian, Burlacu Gabriel, Sandu Mihai, Alexa Iulian Daniel, Olariu Andrei Marius, Baican Florin Bogdan, Usturoi Pavel Adrian, Ionasciuc Daniel.

Echipa de handbal masculin a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a aflat la prima participare la acest campionat, după ce a câștigat Campionatul Național Universitar, ceea ce a conferit echipei sucevene dreptul de a reprezenta România în competiția europeană.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

 


Intră acum și în grupul de