Un absolvent de liceu din județul Suceava a obținut media zece la Bacalaureat după soluționarea contestațiilor


Intră acum și în grupul de

Un absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a obținut media zece la Bacalaureat după soluționarea contestațiilor.

FOTO: Facebook Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Potrivit rezultatele finale la acest examen, publicate luni de Ministerul Educației Naționale, inițial, Alex-Andrei Voloșen a fost notat cu 9,75 la proba de limba și literatura română și cu 10 la probele de matematică și fizică.

El a contestat nota la limba română și după reevaluarea lucrării a primit nota 10, reușind astfel să încheie examenul de Bacalaureat cu media 10 pe linie, fiind de altfel singura medie de 10 din județ din această sesiune a examenului.

Alex Andrei Voloșen își dorește să devină student la Academia Forțelor Aeriene din Brașov.

Este al doilea an consecutiv când un absolvent al Colegiului Militar câmpulungean obține nota maximă la examenul de Bacalaureat.

Anul trecut, Adrian Florescu a primit 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului maturității.

Elevii din județul Suceava au depus 1.785 de contestații, la 13 discipline, după afișarea primelor rezultate la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017.

Astfel, s-au înregistrat la limba și literatura română 814 contestații, la matematica 294, la biologie 208, la istorie 171, la logică, argumentare și comunicare 106, la geografie 99, la informatica 38, la sociologie 16, la chimie 14, la psihologie 9, la fizică 7, economie 6, iar la filosofie 3.

Înainte de depunerea contestațiilor, nici un candidat din județul Suceava nu a obținut media 10 pe linie la Bacalaureat, procentul de promovabilitate fiind de 73,49%. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de