ISJ Suceava anunță verificări la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului privind legalitatea perceperii unor taxe: Nu am recomandat perceperea unor taxe de eliberare a actelor de studii


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcoalar Judeţean Suceava a început o anchetă privind legalitatea perceperii unor taxe de eliberare a actelor de studii la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului după ce în presă au apărut informaţii privind perceperea unor taxe la eliberarea diplomei de Bacalaureat.

Potrivit unui comunicat de presă al ISJ Suceava remis,miercuri, presei, instituţia nu a făcut recomandări privind perceperea unor taxe de eliberare a actelor de studii.

“Situaţia de la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului este în atenţia inspectoratului. Din primele verificări este vorba despre o Hotărâre a Consiliului de Administraţie a colegiului care, conform Legii Educaţiei Naţionale/2011 , art1. 9, al. 3, a stabilit taxe pentru „unele activităţi, niveluri şi cicluri de studii”, cu respectarea art. l 08, al. l şi 2, conform cărora „unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pot obţine venituri proprii din activităţi specifice” şi „veniturile proprii nu diminuează finanţarea de bază, complementară sau suplimentară şi sunt utilizate conform deciziilor Consiliului de Administraţie”, se arată în comunicatul de presă al ISJ Suceava.

Sursa citată precizează că anchetează situaţia pentru “ a analiza legalitatea faptelor”.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de