Titularizare Suceava 2017: 69 de cadre didactice au absentat, iar 52 s-au retras din examen


Intră acum și în grupul de

Un număr de 69 de cadre didactice au absentat, miercuri, de la Concursul de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, iar 52 s-au retras din examen.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că la Concursul de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 628 de candidaţi din cei 697 înscrişi, iar 69 au absentat.

Anuţei a spus că din totalul celor prezenţi, 52 s-au retras din examen, iar 576 au predat lucrări ce vor fi trimise către centrele de evaluare.

Reamintim că acest concurs s-a desfăşurat, miercuri, în cele două centre de examinare organizate la la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava şi la Colegiul Tehnic “Petru Mușat” Suceava.

 

Conform ISJ Suceava, în sesiunea 2017 a Concursului de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au înscris 114 candidați la învățători, la educatori – 98, la disciplina limba și literatura română – 90, la educație fizică și sport – 67, la engleză – 49, la matematică – 38, la geografie – 25, la istorie – 22, la biologie și la franceză câte 16 candidați, la religie ortodoxă- 12,  la mecanică – 11, la alimentație publică, chimie, consiliere psihopedagogică și educatie muzicală – câte 9 candidați.

 

La Concursul de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar au fost scoase la concurs 564 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate, din care 100 de posturi sunt rezervate şi 464 sunt vacante, iar din totalul posturilor vacante 82 sunt titularizabile, având o viabilitate de cel puţin patru ani şi 382 de posturi au o viabilitate mai mică de patru ani.

 

Din cele 82 de posturi cu viabilitate mai mare de patru ani, 36 sunt în mediul rural şi 46 sunt în mediul urban.

Rezultatele se vor afișa pe 18 iulie 2017, în timp ce înregistrarea contestațiilor la ISJ și transmiterea acestora la centrele de evaluare vor avea loc în intervalul 18-19 iulie 2017 şi  rezolvarea contestațiilor se va realiza între 20-24 iulie 2017.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 25 iulie 2017, iar repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 (șapte) pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susținut proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susținut proba scrisă, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare va avea loc în data de 26 iulie 2017.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de