Primăria Suceava a alocat 11.500 lei pentru Festivalul Concurs Internaţional „Video Art”


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni au aprobat, joi, într-o ședință extraordinară, alocarea sumei de 11.500 de lei pentru Festivalul Concurs Internaţional „Video Art”, ce se desfășoară în perioada 13-16 iulie.

Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, într-o ședință extraordinară, asocierea între Municipiul Suceava și Asociația „Excelpior a părinților elevilor Colegiului Național Petru Rareș din Suceava”, pentru perioada 13 iulie – 28 iulie a.c., în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în programul Festivalul Concurs Internaţional „Video Art”.

Acest festival se desfășoară, în perioada 13-16 iulie 2017, în incinta Colegiului Național „Petru Rareș” și la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

„Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie promovarea și implicarea tinerilor într-o activitate cu caracter didactic interdisciplinar, ce vizează atât discipline din sfera umană, cât și din cea reală și de a-i determina în realizarea unor forme noi, complementare celor clasice, de manifestare artistică: eseul cinematografic, reportajul turistic filmat, filmul documentar etc. și de a-i familiariza cu diversele ipostaze ale lumii digitale: spot publicitar cu impact social, scurtmetraj sau eseu cinematografic”, se precizează în expunerea de motive a primarului Ion Lungu.

Potrivit coordonatorului festivalului „Video Art”, prof. Viorel Ieremie, de la Colegiul național „Petru Rareș”, festivalul îşi propune să prezinte filme de scurt-metraj cuprinzând viziunile adolescenţilor pe teme care vizează Suceava şi Bucovina, ca regiune istorică şi turistică.

Astfel, la ediția din acest an vor participa peste patruzeci de tineri din țară și străinătate, juriul fiind format din: conf. dr. Radu Olăreanu (președinte al juriului), de la Universitatea de Arte din Tg-Mureș, Violeta Gorgos, regizor artistic de la TVR Iași, Emilian Urse, președintele Asociației Naționale a Cinecluburilor din România și Dave Watterson, președintele în exercițiu al Uniunii Internaționale de Cinema (UNICA).

Citește AICI despre Festivalul Concurs Internaţional „Video Art”.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de