Flutur anunță parteneriat CJ Suceava cu Primăria Suceava pentru obiectivele promovate în comun la Centenarul Unirii Bucovinei cu România. El vrea ca întreaga regiune nord-est să marcheze acest eveniment


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est a anunțat că a rugat președinții de Consilii județene din celelalte județe ale regiunii nord est să se implice în marcarea a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România și a menționat că în județul Suceava primarii ar trebui să pregătească manifestări pentru data de 28 noiembrie 2018.

„Am cerut colegilor din celelalte județe să elaborăm pentru următoarea ședință conceptul regiunii nord est de sărbătorire a Centenarului (Unirii n.r.). Am subliniat faptul că regiunea noastră are o particularitate: Bucovina s-a unit cu țara în 1918 și e parte a regiunii nord-est. I-am rugat să ne implicăm toată regiunea nord-est în sărbătorirea acestui mare eveniment în 28 noiembrie 2018”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că a avut și o întâlnire cu primarul Sucevei, Ion Lungu, împreuncă cu echipele care lucrează la programul Centenar.

”Vom face un parteneriat între CJ Suceava și Primăria Suceava pentru obiectivele pe care le vom promova împreună. Mă refer la manifestările care vor fi cu ocazia Unirii Bucovinei cu țara,  dar și cu ocazia zilei de 1 decembrie 2018. De asemenea, avem în lucru, cu specialiștii de la Muzeul Bucovinei, un documentar despre unirea Bucovinei cu țara, concepem o medalie, dar și manifestări în mai multe localități din județ. Intenția mea este să cerem tuturor primarilor să-și propună obiective care să fie realizabile cu ocazia zilei de 28 noiembrie 2018”, a declarat Flutur.

El a spus că este un eveniment foarte important și crede trebuie să fie marcat așa cum se cuvine.

Totodată, Gheorghe Flutur a mai declarat că așteaptă decizia Ministerului Dezvoltării Regionale privind acordarea de finanțare prin PNDL pentru realizarea Sălii Unirii din Palatul Administrativ.

El a adăugat că dacă nu se asigură finanțare prin PNDL va trebui ca CJ Suceava să atragă fondurile necesare din alte surse de finanțare subliniind că este nevoie ca situația să fie clarificată cât mai repede pentru ca această sală să fie funcțională la sărbătoarea Centenarului.

„Discutăm și despre o statuie sau un ansamblu statuar care să rămână în urma noastră la o sută de ani de la unirea Bucovinei cu România”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de