Sanda Maria Ardeleanu despre o candidatură a rectorului USV, Valentin Popa, la Primăria Suceava: Dacă își va propune, va reuși. Dacă are nevoie de mine să îl susțin pentru Primăria Suceava o fac cu toată onestitatea


Intră acum și în grupul de

Fostul deputat de Suceava, prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu, a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că ar susține o eventuală candidatură a rectorului Universității „Ștefan cel Mare” la funcția de primar al Sucevei, sau un alt proiect politic sau administrativ al acestuia, ea fiind convinsă că acesta va reuși dacă își propune o anumită țintă.

Ardeleanu a spus în cadrul emisiunii că prima condiție pentru ca un om este să-și dorească.

”Prima condiție a reușitei este dorința, voința personală. Dincolo de experiența pe care domnul rector Popa o are-excepțională- voința domniei sale va fi hotărâtoare. Dacă își va propune, va reuși. Din punctul meu de vedere, ca fost politician, îi dau un sfat: să meargă pe vocea interioară, pe dorințele sale și să intre în competiție”, a spus Sanda Maria Ardeleanu.

Fostul deputat, a menționat că îl va susține pe Valentin Popa într-un astfel de proiect.

„Întotdeauna îmi voi susține rectorul, fostul rector, colegul. (…) Întotdeauna i-am susținut pe cei care au venit către mine să-mi ceară sprijinul. Nu cred că există multe persoane care să poată spune că nu am ajutat”, a spus universitarul sucevean.

Ardeanu a subliniat că va intra în echipa lui Valentin Popa dacă acesta va avea nevoie de sprijiul ei.

„Dacă domnul Popa ar avea nevoie de mine într-o echipă, să îl susțin pentru Primăria Suceava sau pentru alt proiect politic, administrativ, o voi face cu toată onestitatea”, a spus fostul deputat.

Ea a subliniat că este un om de dreapta.

„ Sunt membru PNL. Încă nu am fost dată afară. Sunt un om de dreapta pe care se poate conta. Sunt un om cu ferme convingeri de dreapta”, a spus Ardeleanu.

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat, în urmă cu o lună că a primit o ofertă „foarte tentantă” de a se înscrie într-un partid și că se gândește dacă o va accepta, arătând că ar fi interesat mai mult de o candidatură locală, deși este greu să îl contracareze pe actualul primar Ion Lungu în condițiile în care el vrea să încuajeze munca și nu ajutoarele sociale.

El a arătat că până acum niciun partid nu a fost interesat să îi facă o ofertă, dar că cel mai recent partid de pe scena politică Pro-România, i-a făcut o ofertă foarte tentantă.

„Nu am hotărât nimic”, a spus Popa care a menționat că deocamdată nu are ce alege, iar oferta Pro-România este cea mai bună, extraordinară, pentru că este singura.

Întrebat dacă „ușa e deschisă” pentru astfel de oferte, Valentin Popa a spus că de vreme ce a primit o ofertă, înseamnă că ușa a fost deschisă.

„Nu am luat nicio decizie în acest sens, dar sunt onorat că s-a gândit cineva și la mine să-mi facă o propunere”, a spus rectorul care a precizat că oferta tentantă care i s-a făcut înseamnă că i s-a propus să conteze foarte mult într-o structură de partid la nivel național.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de