Mirela Adomnicăi după discuții la Ministerul Energiei și CNU privind continuarea activității minei de la Crucea: Am stabilit o strategie de urmat, primul obiectiv fiind ridicarea gajului pe octoxidul de uraniu


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, că a avut discuții la Ministerul Energiei și Compania Națională a Uraniului privind continuarea activității minei de la Crucea și că a fost stabilită o strategie de urmat care presupune în primul rând ridicarea gajului pus pe octoxidul de uraniu.

Adomnicăi a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că la discuții au participat pe lângă prefectul județului Suceava, directorul Sucursalei Suceava, directorul Uzinei de la Feldioara, prefectul de Brașov fiind purtate o serie de discuții cu conducerea CNU și apoi o întâlnire la Ministerul Energiei cu secretarul de stat care gestionează problematica CNU, dar și la MAI.

„Am stabilit împreună o strategie de urmat, primul obiectiv fiind ridicarea gajului pus asupra octoxidului de uraniu care ulterior va putea fi valorificat ceea ce presupune o sumă care acoperă toate restanțele și salariale și ale furnizorilor de la Brașov și Suceava astfel încât să se intre într-o activitate normală de autofinanțare”, a spus prefectul.

Ea a menționat că debutul mandatului de prefect al său a conicis cu greva minerilor la București și acesta este încă un motiv pentru a urmări îndeaproape situația de la Crucea.

„Problemele sunt mai complicate și am ajuns la unison la aceeași concluzie că se decontează greșelile din anii precedenți”, a adăugat Adomnicăi.

Ea a subliniat că a constatat buna intenție și dorința de a se debloca situația din partea Ministerului Energiei, dar și dorința și a celorlalte instituții de a rezolva această problemă.

„În ceea ce privește viitorul minei de la Crucea, promisiunile pe care le-am primit până în prezent au în vedere gestionarea situației de așa natură încât în primul rând minerii de la Crucea să nu fie afectați. Pentru închiderea eventuală a minei într-un viitor mai îndepărtat să fie parcurse și etapele privind conservarea viitoare și găsirea de soluții pentru cei 328 de mineri care sunt acum în activitate la Sucursala Crucea”, a spus Adomnicăi.

 

 


Intră acum și în grupul de