Numărul posturilor Gărzii Forestiere Suceava ar urma să fie suplimentat cu aproximativ 30 la sută


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a declarat, joi, că numărul posturilor Gărzii Forestiere Suceava ar urma să fie suplimentat cu aproximativ 30 la sută în perioada următoare după intrarea în vigoare a Legii 159/2017.

Găşpărel a spus într-o conferinţă de presă că Legea nr. 159/2017 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, precum și pentru modificarea art. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 32/2015 privind înființarea Gărzilor forestiere a intrat în vigoare, iar conform prevederilor acesteia a fost majorat personalul gărzilor forestiere din ţară la 1007, din care 935 de angajaţi trebuie să aibă pregătire în domeniul silvic.

“La nivelul GF Suceava, din informaţiile pe care le am, vor fi repartizate 60 de posturi, ceea ce înseamnă o majorare de aproximativ 30 la sută”, a precizat Găşpărel.

El a menţionat că, în prezent, la Garda Forestieră Suceava, care are competenţă în cinci judeţe, sunt 84 de posturi.

“Bineînţeles, acest lucru va genera o modificare a organigramei, a reaşezării personalului în cadrul compartimentelor, a atribuţiilor”, a explicat Găşpărel.

Inspectorul şef al GF Suceava a precizat că a solicitat Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici demararea procedurilor pentru organizarea concursului de ocupare a posturilor vacante cu atribuţii de inspector consilier la sfârşitul lunii august.

El a arătat că cele mai multe posturi vacante sunt pe raza judeţelor Iaşi, Bacău şi Suceava, iar numărul posturilor repartizate a fost stabilit în funcţie de suprafaţa împădurită aflată în gestiunea Gărzii Forestiere Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de