Harșovschi: Primăria Suceava va oferi din 31 iulie internet gratuit 4G în autobuzele TPL


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, că autobuzele TPL vor avea internet gratuit 4G pentru călători care astfel vor putea să-și folosească dispozitivele prevăzute cu WI-FI fără să plătească și că acest demers face parte din strategia Smart City care include și oferirea de internet gratuit în parcurile din municipiu.

Harșovschi a spus că, în acest sens, a fost semnat un contract între Primăria Suceava și compania de telefonie Orange, iar toate autobuzele Primăriei vor furniza internet gratuit pentru cei care folosesc mijlocele de transport în comun.

El a menționat că acest contract a fost semnat în data de 9 iunie și are o durată de doi ani.

Potrivit contractului. serviciile de internet mobil vor fi furnizate prin instalarea de routere compatibile cu standardul 4G în cele 40 de autobuze ce vor circula pe trasee din municipiul Suceava, iar viteza internetului oferit călătorilor prin aceste routere va fi cea maximă pe care o poate oferi furnizorul prin tehnologia 4G, fără limitarea cantitativă și calitativă a traficului pe internet.

Viceprimarul a explicat că la achiziționarea pachetului de servicii s-a urmărit respectarea unor condiții tehnice, precum asigurarea internetului nelimitat la viteze specifice 4G pe toate traseele din municipiul Suceava operate de TPL SA,  instalarea gratuită,  asigurarea continuității prin care furnizorul va trebui să ofere serviciul în mod continuu, 24 din 24 de ore, în toate zilele săptămânii.

De menționat este că fiecare router instalat va trebui să asigure minim 40 de conexiuni simultane cu acces la LTE (4G până la 100Mbps download și 50 Mbps upload), iar în caz de nefuncționare a serviciului, furnizorul va trebui să ofere un timp de intervenție de 3 ore de la momentul sesizării.

Mai mult, routerele trebuie să fie compatibile cu programe sau setări de blocare ori restricționare a accesului la anumite siteuri cum ar fi cele cu conținut pornografic sau de torrente.

Echipamentele instalate trebuie să fie compatibile cu eventuale echipamente ce vor fi instalate ulterior, contra cost și care nu fac obiectul acestui contract, astfel încât municipalitatea să poată implementa soluții inteligente de  management al traficului/flotei sau de ticketing.

Viceprimarul a mai declarat că termenul de instalare a sistemului este de 60 zile lucrătoare de la semnarea contractului, însă termenul estimat de furnizorul de servicii pentru punerea în funcțiune a sistemului pe cele 40 autobuze este 31 iulie 2017.

 


Intră acum și în grupul de