70 de restaurante, pensiuni şi magazine alimentare verificate în luna iulie de inspectorii sanitari veterinari. Activitatea unui restaurant suspendată până la remedierea deficienţelor


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat,miercuri, pentru NewsBucovina, că inspectorii sanitari suceveni au verificat, de la 1 iulie şi până în prezent, 70 de unităţi din judeţul Suceava în cadrul acţiunilor de îndrumare şi control derulate pe parcursul sezonului estival la pensiunile, restaurantele şi magazinele alimentare din zonele turistice ale judeţului, pentru evitarea apariţiei unor eventuale cazuri de toxiinfecţie alimentară.

Corduneanu a spus că în urma controalelor efectuate a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii unui restaurant şi au fost aplicate patru amenzi, din care două sunt în cuantum de câte 600 de lei şi alte două amenzi de câte 2000 de lei.

El a precizat că printre deficienţele constatate cu prilejul controalelor se numără nerespectarea condiţiilor de igienă şi a trasabilităţii produselor alimentare.

Directorul executiv al DSVSA Suceava  a menţionat că aceste controale au ca scop prevenirea apariţiei unor eventuale cazuri de toxiinfecţie alimentară, mai ales că judeţul Suceava este o zonă turistică importantă a ţării, iar în această perioadă a anului se înregistrează o creştere a afluxului de turişti.(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de