Nechifor(PSD): Media alocărilor financiare prin PNDL pentru localitățile cu primari PNL în județul Suceava, mai mare decât cea a localităților cu primari PSD-ALDE


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor a realizat o comparație pe localități și culoarea politică a primarilor în ceea ce privește alocările de fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală, constatând, pe de o parte, că localitățile cu primari liberali au primit, în medie, mai mulți bani, decât localitățile cu primari PSD-ALDE, iar cei mai câștigați sunt cei trei primari ALDE cu o medie de 8,1 milioane de lei pe localitate.

„Azi au fost publicate alocările financiare pentru localitățile din județul Suceava. Proiectele sunt în marea lor majoritate pentru reabilitare/modernizare/ construire grădinițe și școli, alimentare cu apă, sisteme de canalizare și într-un număr mai mic pentru drumuri comunale și județene, poduri și podețe, dispensare medicale, sedii de primării”, a arătat Nechifor.

La o primă analiză la cald, a repartizării banilor pe localități, cele cu primari liberali au beneficiat, în medie, de mai mulți bani decât cele ale coaliției de guvernare PSD-ALDE în condițiile în care municipiul Suceava nu a depus niciun proiect eligibil, deci nu are nici finanțare.

„Să mai zică cineva ceva de rău, cât timp nici media alocărilor PSD+ALDE (6,247 mil lei pe localitate, 63 de primari PSD +3 primari ALDE) nu e mai mare decât alocarea medie pe localitățile PNL (6,327 mil lei în 43 de localități)”, a explicat Nechifor.

De menționat este că în ceea ce privește alocarea medie pe localități în funcție de partid, cel mai bun rezultat îl are ALDE care, cu trei primari, are o medie de 8,1 milioane de lei.

Un număr de 254 de proiecte cu o valoare de 928,5 milioane de lei depuse de autoritățile locale și județene sucevene urmează să fie finanțate prin PNDL, a anunțat, miercuri, Ministerul Dezvoltării Regionale.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de