Suceveanul care a obținut media 10 la Bacalaureat primește un premiu de 1000 de lei de la Consiliul Județean Suceava și 3000 de lei de la Ministerul Educației


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să decidă în prima ședință acordarea unui stimulent financiar de 1000 de lei pentru elevul Alex-Andrei Voloșen de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc care este singurul sucevean ce a obținut în acest an media 10 la examenul de Bacalaureat.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc, stimulentul financiar de 1000 de lei este acordat elevului pentru performanțele deosebite realizate prin obținerea mediei 10 la Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2017.

Propunerea de acordare a stimulentului financiar pentru absolventul Alex- Andrei Voloșen este legală și oportună, se menționează în raportul serviciului buget-contabilitate ce a fost avizat de administratorul public al județului Irina Vasilciuc.

Potrivit acestui raport stimulentul acordat se încadrează în normele legale, iar suma de 1000 de lei va fi alocată din totalul de 200.000 de lei prevăzuți în bugetul județului Suceava pentru concursuri și olimpiade școlare.

Voloșen ar urma să primească și 3000 de lei de la Ministerul Educației pentru nota obținută.

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor fi premiaţi cu câte 3.000 de lei, stimulente urmând să primească şi absolvenţii de gimnaziu cu nota maximă la evaluarea naţională, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului supus dezbaterii publice.

”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2017. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, se menţionează în proiectul Guvernului.

Sumele necesare acordării acestor stimulente financiare se vor aloca din bugetul aprobat pe anul 2017 Ministerului Educaţiei Naţionale.

Alex-Andrei Voloșen a fost notat, inițial, cu 9,75 la proba de limba și literatura română și cu 10 la probele de matematică și fizică, dar a contestat nota la limba română și după reevaluarea lucrării a primit nota 10, reușind astfel să încheie examenul de Bacalaureat cu media 10 pe linie, fiind de altfel singura medie de 10 din județ din această sesiune a examenului.

Alex Andrei Voloșen își dorește să devină student la Academia Forțelor Aeriene din Brașov.

Este al doilea an consecutiv când un absolvent al Colegiului Militar câmpulungean obține nota maximă la examenul de Bacalaureat după ce anul trecut, Adrian Florescu a primit 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului maturității.


Intră acum și în grupul de