Consiliul Local Suceava a alocat 500.000 lei Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru noul sediu administrativ al Seminarului Teologic


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, în ședința ordinară de joi, alocarea sumei de 500.000 lei Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru realizarea lucrărilor la noul sediu administrativ al Seminarului Teologic Liceal „Mitropolitul Dosoftei”.

Totodată, potrivit proiectului de hotărâre votat în unanimitate de consilierii locali suceveni, altor trei unități de cult s-a alocat suma de 169.400 lei.

Astfel, Parohiei „Sfânta Treime” din Burdujeni sat i-a fost repartizată suma de 100.000 lei pentru continuarea lucrărilor de amenajări exterioare și interioare la biserica parohială, Bisericii Adventiste de ziua a șaptea din Zamca i-a fost repartizată suma de 25.500 lei pentru lucrările de înlocuire a tâmplăriei din lemn, iar Bisericii Adventiste de ziua a șaptea din Burdujeni tot pentru lucrări de înlocuire a tâmplăriei din lemn i-a fost alocată suma de 43.900 lei.

Potrivit expunerii de motive, acordarea sprijinului financiar se realizează conform art. 5 alin.(1), din Normele Metodologice de aplicare, prin hotărâre a consiliilor locale, la solicitarea unității centrale de cult, formulată pe baza cererilor primite de la unitățile de cult.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de