LIVE TEXT: Ședința ordinară a Consiliului Județean Suceava din 28 iulie 2017


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava,  Gheorghe Flutur, a cerut plenului CJ sa tina un moment de reculegere in memoria fostei consiliere judetene Carmen Agoutin.

La sedinta sunt prezenti 33 din cei 37 de consilieri judeteni.

Gheorghe Flutur:

”Am facut demersuri scrise pentru drumul care sa lege Malini de Borca. Din ce stiu eu, ca regula era ca 35 % din valoare sa mearga la CJ-uri. Noi avem doar 25 % din valoarea alocata judetului. Eu spun ca e rezonabil ce am primit si e in regula.”

Dan Ioan Cusnir:

”Nu inteleg de ce nu sunteti mandru ca Suceva e pe locul 1 la PNDL. Dvs. ocoliti un raspuns si ne nemultumeste pentru ca alocarile s-au facut pe nevoia de alocare si nu pe nevoi politice. In timp ce dvs. v-ati batut joc de comunele PSD, la alocarile de fonduri iata ca la aprobarea PNDL, la nivel de judet primariile PNL primesc mai mult decat primariile PSD. Asta inseamna sa incerci sa dezvolti un judet dupa necesitati si nu pe criterii politice.

Gheorghe Flutur:

”Nu intru in acest joc politic. Suceava a avut cel maimare numar de proiecte depuse. Eu spun ca e o suma rezonabila. Vreau sa cred ca la Ministerul Dezvoltarii cand s-a stabilit pe ccriterii obiective si asta trebuie sa fie solutia si nu alta. Salut aceasta chestiune. Avem totusi foarte putine proiecte pe drumuri.

Tulcea are pe fiecare localitate.

Eu spun ca Suceava a obtniut un numar rezonabil de proiecte la PNDL. Era loc si de mai bine daca ne raportam la UAT. Am avut discutii cu colegii vecini si vreau sa salut si sa fiu corect. S-au alocat foarte multi bani la scoli. Si multumim ca au tinut cont de aceasta urgenta.”

Mihai Grozavu:

”Sunt de acord ca s-a dat bine. Judetul e mare, dar jumate e cu paduri si munti. Apreciez cuvantul de echilibru al dlui Flutur. Sa ne bucuram de proiecte.”

Consilierii judeteni PSD critica presa ca insinueaza ca nu ar fi foarte multa activitate pentru un consilieri judetean si ca nu merita sa creasca indemnizatia consilierilor.

Consilierul judetean Simion Sticlet a fost cel mai vehement pe acest subiect.

Gheorghe Flutur:

”Eu imi doresc foarte mult sa dezvoltam activitatea pe comisii. Sunt teme in judet la care ar trebui sa intram mai aplicat. Poate ca ar trebui preventie.”

CJ a aprobat ca indemnizatia pentru consilierii judeteni sa fie 8 % din salariul presedintelui CJ.

 


Intră acum și în grupul de