Conferința „Discurs critic și variație lingvistică”, la USV

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se desfășoară, vineri și sâmbătă, 28-29 iulie, cea de-a VII-a ediție a Conferinței Discurs Critic și Variație Lingvistică (DCVL), cu tema „Memorie, Discurs, Literatură (I)”.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, ediția a șaptea a conferinței DCVL, dedicată prioritar doctoranzilor, este înscrisă în proiectul Centenar (Societatea românească în anii Marii Conflagrații), deschizând seria de manifestări închinate Marii Uniri de la 1918.

„Participanţii vor dezbate subiecte referitoare la consecințele primului război mondial, sub un unghi puțin abordat în cultura românească: războiul și Marea Unire ca evenimente reflectate în discurs. Centrată asupra memoriei oamenilor, locurilor și lucrurilor, asupra limbii române și a situației acesteia în urmă cu 100 de ani, asupra literaturii române ca depozitar al memoriei acestor evenimente și asupra faptelor istorice evaluate din perspectiva martorilor de atunci și a specialiștilor de azi, conferința DCVL 2017 vizează explorarea unor aspecte complexe, printr-o cercetare (inter)națională, ce va deschide noi direcții de investigare pentru anii următori”, se precizează în comunicatul de presă.

Sursa citată a mai arătat că profesorii, masteranzii şi doctoranzii din cadrul USV, dar și din alte centre universitare, vor putea susține și argumenta rezultatele propriilor cercetări, se vor întâlni cu alţi specialiști din domeniu și vor profita de oportunitatea de a dezbate subiectele pentru care au optat.

„Cele mai bune lucrări vor fi publicate în volum sau într-o revistă cu recunoaștere internațională (Meridian critic www.meridiancritic.usv.ro), astfel încât să se asigure diseminarea rezultatelor cercetării și vizibilitatea acestora”, au precizat reprezentanții USV.

loading...