Polițistul Sorin Vezeteu, cetățean de onoare al municipiului Suceava post-mortem


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, în unanimitate, în ședința de joi, proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul Lucian Harșovschi de acordare a titlului de cetățean de onoare post-mortem polițistului Sorin Vezeteu ucis în timpul serviciului pe peronul Gării Burdujeni.

„Ceea ce facem noi este un gest simbolic. Poate, prin ceea ce s-a întâmplat se va modifica Statutul polițistului și vor fi sprijiniți și ei. Eu am făcut apel și la cei responsabili să respecte acest Statut al polițistului și să o angajeze, cum spune legislația, pe soția subinspectorului în cadrul Ministerului de Interne, chiar dacă o ordonanță a Guvernului blochează angajările la nivel central”, a spus viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Totodată, potrivit proiectului de hotărâre aprobat, va fi acordată și suma de 5.000 lei familiei subinspectorului Sorin Vezeteu.

Menționăm faptul că polițistul Sorin Vezeteu a fost ridicat la gradul de subinspector de poliție post-mortem și decorat de președintele Klaus Iohannis cu  Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Subinspectorul de poliție post-mortem Sorin Vezeteu a fost ucis, săptămâna trecută, cu numeroase lovituri de cuțit, pe peronul Gării Burdujeni, de un tânăr de 24 de ani.

Polițistul a fost înmormântat, duminică, la Dumbrăveni, în prezența a numeroase persoane, inclusiv a ministrului de Interne, Carmen Dan.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de