Parcarea din spatele Bazarului, închiriată de municipalitatea suceveană


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană închiriază parcarea din spatele Bazarului cu aproape 5.200 lei pe lună, în urma unei hotărâri a Consiliului Local.

 

În ședința ordinară de joi, aleșii locali suceveni au aprobat, cu 15 voturi pentru, proiectul de hotărâre cu privire la prețul de închiriere de către municipiul Suceava a unei parcele de teren în suprafață de 300 mp, din spatele Bazarului.

Potrivit proiectului, terenul se află în proprietatea societății Amerom Transcom SRL, fiind folosit ca parcare de mașini pentru care Primăria Suceava încasează taxă de parcare.

„Conform referatului Direcției Administrației Piețelor, în perioada 01.03.2016 – 31.12.2016 terenul în suprafață de 300 mp, proprietate a SC Amerom Transcom SRL a fost utilizat ca parcare pentru utilizatorii bazarului (comercianți și vizitatori), obținându-se un venit determinat. În același timp s-ar obține o delimitare mai clară și o utilizare mai judicioasă a terenurilor destinate atât închirierii, cât și al parcării autovehiculelor”, se arată în expunerea de motive a inițiatorului proiectului, primarul Ion Lungu.

Totodată, în expunerea de motive se menționează că terenul aflat în proprietatea societății Amerom Transcom SRL este estimat la 14.400 de euro, echivalentul a 48 euro/mp.

Astfel, s-a stabilit ca prețul de închiriere de către municipalitate să fie 17,28 lei/mp/lună, respectiv 5.184 lei/lună.

„Mergem pe un contract de închiriere, în baza unei evaluări făcute de către evaluatorul agreat de Primărie în urma unei licitații. Noi avem nevoie de această suprafață de teren din spatele bazarului. Nu putem închiria în altă parte, că poate am fi făcut procedură de selecție între prețuri. Vrem să modernizăm această parcare și sper să nu fie nevoie să parcăm acolo autobuzele TPL în situația în care nu ne vom înțelege cu cei de la TASA. Închiriem acest teren cu o sumă care se compensează cu ceea ce trebuie să ne dea respectivul proprietar, pentru că acesta are în Bazar spații comerciale”, a declarat în cadrul ședinței de Consiliu Local viceprimarul Lucian Harșovschi.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de