Flutur: Spitalul Județean Suceava își câștigă rolul de spital regional prin lărgirea paletei de oferte


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că Spitalul Județean de Urgență Suceava își lărgește paleta de oferte, fiind finanțată și o secție de îngrijiri palliative pentru pacienți cu boli terminale.

„Consiliul Județean Suceava își continuă politica de investiții curajoase. Am aprobat studiul de fezabilitate pentru secția de îngrijiri paliative, pentru boli terminale, în zona spitalului vechi. Alături de alte investiții care vor veni acolo Spitalul Județean își întregește paleta de oferte și într-adevăr câștigă rolul de spital regional”, a spus Flutur într-o conferință de presă.

Consiliul Județean Suceava a aprobat, vineri, alocarea a peste 5 milioane de lei pentru amenajarea unei secții de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava destinată pacienţilor cu boli incurabile și pentru alinarea suferinţei acestora.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” va avea astfel un spaţiu special amenajat, în conformitate cu normele în vigoare, pentru serviciile de îngrijiri paliative, activitate destinată pacienţilor cu boli incurabile și pentru alinarea suferinţei acestora.

Varianta optimă pentru amplasament a fost decisă la demisolul clădirii din curtea Spitalului Vechi Suceava, unde funcţionează secţia de pneumologie, deoarece se creează legături funcţionale cu secţiile apropiate din incintă, respectiv oncologie sau  boli cronice.

Amenajarea acestei secții prespune lucrările ce includ demolări, decapări, desfaceri, finisaje interioare și exterioare, montarea unui ascensor de persoane, consolidări, hidroizolații, instalaţii sanitare, termice, electrice, hidranţi, ventilare, condiţionare şi distribuţie fluide medicale.

Suprafaţa desfășurată propusă a obiectivului de investiţii este de 950 mp, iar valoarea acestuia, inclusiv TVA, conform devizului general, este de 5.472.185,78 lei din care construcții-montaj  3.877.008, 10 lei.


Intră acum și în grupul de