Britanicii de la Vast Resources anunță noi recorduri pentru mina pe care o administrează în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Rezultatele operaționale înregistrate de compania minieră de origine britanică în perioada aprilie – iunie 2017 prezintă creșteri semnificative, în comparație cu trimestrul precedent, anunță compania într-un comunicat de presă.

Astfel, conform sursei citate, cel de al doilea trimestru al acestui an s-a încheiat cu succes și Vast Resources anunță noi recorduri pentru mina pe care compania o administrează în România, în județul Suceava.

Conform ultimelor date publicate, în perioada aprilie – iunie 2017 au fost înregistrate creșteri semnificative în ceea ce privește numărul de tone măcinate, cantitatea de minereu procesat, cantitatea de concentrat produs dar și profilul general de producție.

În cazul minei de la Mănăila, județul Suceava, Vast Resources înregistrat creșteri:

             cu 41% a minereului extras și cu 54% a minereului măcinat, comparativ cu primele trei luni ale anului;

             cantitatea de concentrat de cupru produs în această mină a crescut și ea cu 57%;

             în cazul concentratului de zinc, a cărui producție a început în a doua jumătate a anului trecut, specialiștii Vast Resources au reușit să crească nivelul concentratului din minereul extras cu 51%;

             Tot în acest semestru a fost pusă în funcțiune și o linie de gravitație a cărei scop este acela de a recupera un concentrat de pirită ce conține aur și argint, în cantități reduse.

„Cel de al doilea trimestru a fost unul extrem de bun pentru linia noastră de producție, în ciuda faptului că au existat și perioade cu ploi abundente. De asemenea, rezultatele sunt cu atât mai îmbucurătoare cu cât activitatea de la această mină s-a desfășurat în paralel cu procesul de dezvoltare a carierei, ale cărui obiective sunt creșterea și optimizarea producției. Cu alte cuvinte, activitățile de modernizare ce vizează reducerea costurilor de exploatare și construirea unui portofoliu de operațiuni miniere sustenabile pe termen lung nu interferează cu activitatea de zi cu zi a minei”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.
Photo By ZiaVey Photography (www.ziavey.ro)

Rezultatele extrem de bune înregistrate la mina suceveană se datorează, în mare parte, management-ului local și personalului care implementează sistemele de reconstrucție a circuitelor de măcinare și a stației de flotare, în care Vast Resources a început să investească în acest semestru. Obiectivul investițiilor, care vor fi încheiate în această vară, este de a atinge o rată de execuție constantă de 15.000 de t/lună până în septembrie 2017.

În paralel, Vast Resources continuă studiul de fezabilitate care are rolul de a indica cea mai eficientă modalitate de recuperare a metalelor pe care iazul de decantare din zona Fâneața le conține.

„Potențialul identificat de noi în această țară, dar și cultura minieră pe care o au localnicii de aici au pus România în topul listei de priorități a investițiior pe care Vast Resources își propune să le facă. Astfel, vom continua să investim în modernizarea minei din Suceava, în testarea iazului de decantare din Bihor, vom continua procesul de forare de la Cârlibaba și vom începe forarea la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, în vederea creării unui nou complex metalurgic regional”, a adăugat Andrew Prelea.

Vast Resources investește în permanență în operațiunile desfășurate pe teritoriul țării noastre și va continua să aloce proiectelor din Româna cea mai mare parte din bugetul propus pentru investiții.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spațiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie și elemente de managementul riscului, care au scopul de a susține proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung. Astfel, Vast Resources a făcut cu ușurință tranziția de la o simplă companie de explorare la o companie minieră, cu un portofoliu de active de înaltă calitate.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de