26 de jandarmi suceveni au fost avansați în grad la expirarea stagiului minim

La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor de jandarmi din localităţile Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Rădăuţi s-au desfăşurat, luni, ceremoniale militare şi religioase organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 26 de lucrători ai unităţii (șase ofițeri și 20 de subofițeri), care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Astfel, un ofițer a fost avansat în gradul de colonel, doi ofițeri – în gradul de locotenent colonel, trei ofițeri- în gradul de locotenent, doi subofițeri- în gradul de plutonier adjutant șef, patru subofițeri – în gradul de plutonier adjutant, șase subofițeri- în gradul de plutonier major, iar opt subofițeri – în gradul de plutonier.

”La Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.

După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie). (Irina Lițu)

loading...