Aproape 1300 de candidaţi suceveni s-au înscris în sesiunea august – septembrie 2017 a Examenului de Bacalaureat, cei mai mulţi fiind din zona Sucevei. Doi candidaţi vor susţine probele la domiciliu


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 1300 de candidaţi suceveni s-au înscris în sesiunea august – septembrie 2017 a Examenului de Bacalaureat, cei mai mulţi, 403, fiind din zona Sucevei, iar doi candaţi din Fălticeni şi Moldoviţa vor susţine la domiciliu probele examenului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, luni, că din 1295 de elevi înscrişi în sesiunea august-septembrie a Examenului de Bacalaureat, 342 de candidaţi sunt din  zona Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, alţi 351 elevi – zona Rădăuți, 403 elevi – zona Suceava şi 199 elevi din zona Fălticeni

La Proba A Competențe lingvistice de comunicare orală în limba română s-au înscris 182 de candidaţi, la  Proba B Competențe lingvistice de comunicare orală în limba maternă (limba ucraineană)s-au înscris  2 candidaţi, la Proba C Competențe lingvistice într-o limbă de circulație internaţională sunt 193 de candidaţi (limba engleză – 168, limba franceză – 24, limba germană – 1), iar la Proba D Competențe digitale s-au înscris180 de candidaţi.

La Proba scrisă Ea la Limba și literatura română s-au înscris  684 de candidaţi, la

Proba scrisă Eb la Limba și literatura maternă (limba ucraineană) sunt 4 candidaţi, la

Proba Ec Proba obligatorie a profilului s-au înscris  771, din care 625 la matematică şi 146 la  istorie – 146, iar la Proba scrisă Ed Proba la alegere a profilului și specializării sunt  783 de candidaţi din care la fizică – 13, biologie – 388, chimie – 1, informatică – 17, geografie – 208, logică, argumentare și comunicare – 127, psihologie – 8, economie – 4, filosofie – 2, iar la sociologie – 15 candidaţi.

“La proba E (proba scrisă) se așteaptă aprobarea  M.E.N. pentru centrele de examen deoarece s-au făcut rearondări, conform legii – pentru a funcționa un centru de examen trebuie să aibă minim 250 de candidați”, precizează ISJ Suceava.

Sursa citată menţionează că doi candidaţi din Fălticeni şi Moldoviţa vor susţine Examenul de Bacalaureat la domiciliu, cele două solicitări fiind aprobate de Comisia Judeţeană de Bacalaureat.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de