Acasă Social Alte cinci unităţi care deţin piscine sau bazine de înot din Şcheia,...

Alte cinci unităţi care deţin piscine sau bazine de înot din Şcheia, Vama, Voroneţ şi Mitocu Dragomirnei au încheiat contracte cu DSP Suceava pentru evaluarea calităţii apei de îmbăiere


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că alte cinci unităţi din judeţ care deţin piscine sau bazine de înot au încheiat în ultima perioadă contracte cu instituţia pentru evaluarea calităţii apei de îmbăiere.

Ea a spus că două dintre unităţile respective sunt din Şcheia, iar celelalte trei sunt din Vama, Voroneţ şi Mitocu Dragomirnei.

De menţionat este că în evidenţele DSP Suceavă figurează 28 de piscine şi bazine de înot, cele mai multe unităţi încheind deja sau sunt în curs de semnare a contractelor privind monitorizarea calității apei de îmbăiere.

Astfel de contracte de evaluare a calităţii apei de îmbăiere au fost încheiate pentru bazinele de înot de la Universitatea ”Ștefan cel Mare”,  la Școala Generală nr.3, la ”Conacul Domnesc”  în Suceava, pentru bazinele şi piscinele de la ”Micul Delfin” din Mitocu Dragomirnei, ”Ariniș” și  Clubul Sportiv Școlar din Gura Humorului, Complexul ”Nada Florilor” din  Fălticeni, ”Mărțișorul” -Cacica, ”Lidana” – Vama, ”Civica” și ”Titanic” – Șcheia, ”Popasul Domnesc” – Voroneț, ”Voievod” – Sucevița, ”Petrimar” – Cornu Luncii, precum și alte trei bazine în Câmpulung Moldovenesc.



Reamintim că inspectorii sanitari ai Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava au început pe 16 iunie 2017 verificări privind respectarea normelor de igienă la piscinele, ştrandurile şi bazinele de înot de uz public, dar şi în zonele naturale amenajate, iar aceste controale se vor încheia pe 9 septembrie.

În cadrul controalelor sunt recoltate probe de apă din piscine, ştranduri şi bazine de înot pentru determinarea parametrilor microbiologici şi fizico-chimici ai apei în vederea evaluării calităţii apei de îmbăiere.

Potrivit legislaţiei, unităţile care deţin piscine, ştranduri şi bazine de înot au obligaţia de a verifica periodic calitatea apei de îmbăiere.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version