Numărul candidaţilor care s-au înmatriculat la USV după sesiunea de admitere din iulie 2017 este mai mare cu 13 la sută decât în sesiunea iulie 2016


Intră acum și în grupul de

Numărul candidaţilor care s-au înmatriculat la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava după sesiunea de admitere din iulie 2017 este mai mare cu 13 la sută decât în sesiunea iulie 2016, o nouă sesiune de admitere pentru locurile rămase neocupate urmând să fie organizată în prima jumătate a lunii septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, la data de 1 august 2017, la programele de studii universitare de licenţă Zi erau înmatriculate 1365 persoane, dintre care 4 rromi (creştere cu 12%), la programele de studii de licenţă Învăţământ la Distanţă s-au înmatriculat 204 persoane (crestere cu 6%), la Licenţă români de pretutindeni (R.Moldova şi Ucraina) – 244 (creştere de peste 100%).

La programele de studii universitare de masterat s-au înmatriculat 828 de persoane, dintre care 2 rromi (creştere cu 18%), la masterat români de pretutindeni – 41 de candidaţi şi la Conversie profesională – 34 de persoane.

“Prin urmare, apreciem că sesiunea de admitere din iulie 2017 s-a încheiat
cu rezultate foarte bune pentru dezvoltarea comunităţii academice
sucevene, dovada atât a valorii sale la nivelul resursei umane, a bazei
materiale, a activităţii de cercetare desfăşurate de cadre didactice şi
studenţi, cât şi a prezenţei sale în viaţa comunităţii.

USV îşi propune să asigure şi studenţilor acestei generaţii o educaţie înaltă şi cadrul optim ca studenţii să beneficieze de toate facilităţile şi oportunitatile pe care le oferă Alma Mater Sucevensis”, precizează USV.

De menţionat este că înmatricularea candidaţilor admişi la programele de studii universitare de licenţă şi masterat în sesiunea de admitere iulie 2017 s-a desfăşurat în perioada 25-28 iulie 2017.

O nouă sesiune de admitere pentru locurile care vor rămâne neocupate va fi organizată de USV în perioada 6-13/14 septembrie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de