Spitalele din județul Suceava au adoptat măsuri specifice perioadelor de caniculă: apă plată pentru pacienți și însoțitori, ventilatoare sau aer condiționat


Intră acum și în grupul de

Temperaturile caniculare au determinat conducerile mai multor spitale din judeţul Suceava să adopte măsuri pentru asigurarea apei plată pentru pacienţi mai ales în sălile de aşteptare, dar şi instalarea, în caz de nevoie, a unor ventilatoare, în special în saloanele cu ferestre expuse la soare, care nu dispun de instalaţii de aer condiţionat.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf.Ioan cel Nou” Suceava, medicul primar Doina Elena Ganea, a declarat, joi, că în sălile de aşteptare de la Unitatea de Primiri Urgenţe, în ambulatoriul de specialitate, în zona internări bolnavi cronici, dar şi în holul central al spitalului au fost montate dozatoare cu apă plată pentru pacienţi şi însoţitorii acestora.

Ea a spus că saloanele spitalului cu expunere la soare dispun de instalaţii de aer condiţionat.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf.Ioan cel Nou” Suceava, medicul primar Doina Elena Ganea

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat pentru NewsBucovina că este asigurată apă plată pentru pacienţi şi personal pe durata perioadei caniculare adăugând că deşi spitalul nu are multe saloane dotate cu aparate de aer condiţionat, totuşi, la nevoie, se pot amplasa ventilatoare, mai ales în cele expuse la soare în intervale de timp mai mari.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat pentru NewsBucovina că măsurile anticaniculă au fost adoptate încă de la începutul săptămânii, fiind asigurată apă plată pentru personal şi pacienţi.

El a spus că aproximativ 90 la sută dintre saloanele spitalului dispun de instalaţii de aer condiţionat, fiind asigurat un confort termic corespunzător.

Andronachi a subliniat că este acordat primul ajutor medical cu personal medical al Spitalului Rădăuţi în corturile speciale amenajate de Primăria Rădăuţi.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, ec. Ioan Valentin Stan a declarat că şi în această unitate spitalicească se asigură apă pentru personal şi pacienţi. El a spus că saloanele nu sunt dotate cu instalaţii de aer condiţionat, dar că, la nevoie, sunt puse în funcţiune ventilatoare în saloanele expuse la soare.

Spitalul Municipal Vatra Dornei

Directorul medical al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Adrian Cosinschi, a declarat că, în general, în saloane e răcoare, însă în cele situate în zona  expusă la soare în cursul după-amiezelor au fost montate jaluzele.

Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc

Menţionăm că Administrația Națională de Meterologie a emis, joi, două noi avertizări, una Cod Roșu de caniculă pentru 12 județe și alta Cod Portocaliu de caniculă, pentru celelalte judeţe ale țării, printre care se află şi Suceava.

Potrivit meteorologilor, vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de