Un nou program de studii universitare de licenţă Psihologie ar urma să fie înfiinţat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul USV


Intră acum și în grupul de

Senatul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava a aprobat în principiu, în 27  iulie 2017, înfiinţarea unui nou program de studii universitare de licenţă Psihologie, învăţământ cu frecvenţă, cu durata de trei ani, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei.

Referatul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei privind înfiinţarea unui nou program de studii universitare de licenţă Psihologie a fost avizat, în prealabil, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al USV din data de 18 iulie 2017.

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că solicitarea de înfiinţare a noului program de studii universitare de licenţă a fost fundamentată şi printr-un studiu de necesitate efectuat de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.

El a spus că se estimează că un număr de ani va exista o „cerere consistentă” pentru acest program, în condiţiile în care, în prezent, se înregistrează o afluenţă mare de tineri care optează pentru programul de studii universitare de licenţă Psihologie la alte universităţi, precum cele din Iaşi sau Cluj-Napoca.

Rectorul sucevean a explicat că după întocmirea documentaţiei necesare solicitării autorizării provizorii a noului program de studii universitare de licenţă, aceasta va fi înaintată ARACIS, urmând ca apoi să fie efectuată vizita reprezentanţilor ARACIS pentru autorizarea provizorie.

Popa a mai spus că noul program de studii universitare de licenţă ar putea fi inclus în oferta educaţională a USV cel mai devreme în anul universitar 2018-2019.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de