Directorul Muzeului Bucovinei: Ar fi de dorit ca pe perioada Festivalului Medieval municipiul Suceava să fie decorat cu elemente medievale


Intră acum și în grupul de

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursul, consideră că Festivalul de Artă Medievală care se desfășoară în municipiul Suceava în fiecare an la mijlocul lunii august și care a devenit cel mai mare festival de gen din țară ar putea fi folosit mai bine și pentru creșterea vizibilității municipiului.

„Cum ar arăta orașul Suceava dacă în perioada Festivalului Medieval ar fi plin de steaguri medievale?”, s-a întrebat Emil Ursu în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

El a arătat că ar fi deasemenea interesant și dacă toate terasele din oraș ar avea și câte un element medieval pe parcursul festivalului.

Ursu a mai spus că s-ar putea face și o tombolă pentru cel mai frumos costum medieval, dar și alte tipuri de acțiuni care să aibă loc în preajma festivalului.

El a menționat că festivalul medieval de la Suceava este singurul din România organizat de un muzeu în timp ce celelalte sunt organizate de alte entități, prin ONG-uri sau firme.

În acest an Festivalul Medieval se organizează în perioada 17-20 august în Cetatea de Scaun a Sucevei.


Intră acum și în grupul de