Ministrul pentru Românii de Pretutindeni vine, joi, la Suceava cu prilejul desfășurării Campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, se va afla joi la Suceava, cu prilejul desfășurării Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac – FOTO: http://www.inforoes.com

Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, această campanie de informare care va debuta, miercuri, în județul Botoșani, își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate.

De asemenea, vor fi informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

”Campania de informare începe cu un proiect pilot în județele Botoșani (9 august), Suceava (10 august) și Neamț (11 august) și va continua și-n alte regiuni ale țării”, precizează sursa citată.

Această campanie va fi derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, care au confirmat prezența atât la nivel de secretar de stat, cât și la nivel de expert, precum și autoritățile locale din fiecare județ.

De asemenea, la eveniment sunt așteptați reprezentanți ai Corpului Diplomatic la București, îndeosebi ambasadori care provin din țări în care sunt comunități semnificative de români, precum Italia, Spania sau Marea Britanie, se mai arată în comunicatul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. (Irina Lițu)

Vă prezentăm programul întâlnirii de la Suceava:

PROGRAM SUCEAVA- CAMPANIA MRP

loading...