Bărbat din Vatra Dornei reținut pentru că transporta cu un taxi țigări de contrabandă de 27.000 de lei

Poliţiştii suceveni au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă, iar în cadrul unei acțiuni au depistat în trafic un bărbat din Vatra Dornei ce transporta cu un taxi țigări de contrabandă de 27.000 de lei.

Astfel, luni seara, în jurul orei 18.30, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control, la intersecția DN 18 cu DN 17, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani din municipiul Vatra Dornei.

În urma verificării interiorului și portbagajului mașinii, polițiștii au identificat 2.489 pachete de ţigări netimbrate de provenienţă duty free, bunuri pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Țigările în valoare de circa 27.000 lei au fost confiscate, iar autoturismul, proprietatea unei societăți comerciale și utilizat în regim de taxi, a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, suspectul de 31 de ani fiind reținut și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

loading...