Peste 200 de jandarmi suceveni vor fi la datorie în minivacanța de Sfânta Maria

În perioada 11 – 15 august a.c., misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava vor viza în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care sunt organizate evenimente cultural-artistice, religioase sau sportive şi la care se estimează participarea unui număr mare de persoane.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, slt. Nicoleta Andronic, aproximativ 120 de jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a următoarelor manifestări: manifestările religioase organizate în perioada 14 – 15 august la Basilica Minor din Cacica, cu prilejul sărbătorii „Adormirii Maicii Domnului”; manifestările religioase prilejuite de hramul Mănăstirilor Hagigadar (13 august), Rarău (14-15 august) şi Putna (15 august) şi de aducerea icoanei ,,Maicii Domnului Pantanasa” la Aşezământul social ,,Sf. Nectarie” din satul Valea Bourei, comuna Dolheşti (13 august); o activitate cu caracter religios organizată în parcul din comuna Dumbrăveni (15 august); concertul trupei Proconsul, pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava (11 august); evenimentul ,,Hard Enduro Bucovina”, în municipiul Câmpulung Moldovenesc (12-13 august); desfăşurarea unor manifestări cultural artistice cu ocazia Festivalului Naţional al Păstrăvului, ediţia a XIV – a, în comuna Ciocăneşti (12-15 august); Festivalul Huţulilor „Din Obcini cântec răsună”, pe stadionul din localitatea Moldoviţa (15 august); Festivalul Baia „File de istorie” – ediţia XXXVI, în comuna Baia (15 august); manifestări cultural-artistice prilejuite de zilele localităţilor Vicovu de Sus, Adâncata şi Bădeuţi (15 august); ,,Parada Portului Popular German”, în municipiul Rădăuţi (12 august); Meciul de fotbal din cadrul Ligii a II-a, dintre echipele A.C.S. Foresta Suceava şi A.S.A. Tg. Mureş, în ziua de 12 august, pe stadionul Areni din municipiul Suceava. Finala turneului de fotbal desfăşurat în perioada 09-13.08.2017, pe terenul de fotbal din curtea Liceului Tehnologic din localitatea Cajvana (13 august);

”Pe lângă efectivele destinate pentru desfăşurarea în siguranţă a acestor manifestări, aproximativ 50 de jandarmi vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, activitatea acestora având un caracter preponderent preventiv”, a precizat Andronic.

Ea a mai menționat că de asemenea, în perioada 11 – 15 august, 40 de jandarmi din cadrul posturilor montane (Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Frasin şi Gura Humorului) vor desfăşura activităţi preventive pe traseele turistice, în staţiunile montane de interes naţional, în apropierea locurilor de agrement, spaţiilor de cazare şi locurilor de campare a turiştilor, precum şi în zona obiectivelor UNESCO (Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Suceviţa şi Mănăstirea Humorului).

Aceştia vor avea în vedere menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate şi informarea şi acordarea de sprijin turiştilor, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

”Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă participanţilor la manifestări să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava. (Irina Lițu)

loading...