Ion Lungu reia apelurile ca sucevenii să-și achite facturile restante la Thermonet. Pentru Primărie rămâne o prioritate asigurarea apei calde și căldurii sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut, miercuri, un apel ca restanțierii la Thermonet să achite serviciile de care au beneficiat.

„Prioritatea noastră este asigurarea apei calde și apoi a căldurii sucevenilor branșați la sistemul centralizat”, a spus Lungu într-o conferință de presă.

El a subliniat că, chiar dacă firma care asigură aceste servicii este un operator privat, Primăria are responsabilitatea, conform legii, să se ocupe de funcționarea acestui serviciu.

Lungu a anunțat că va purta discuții cu asociațiile de proprietari cu restanțe la Thermonet, în primul rând Asociația nr. 52 din Zamca, arătând că o parte din restanțieri nu sunt branșați la apă caldă.

„Fac un apel la cei branșați la sistemul centralizat să-și achite facturile la Thermonet. Și Primăria municipiului face eforturi în acest sens. În acest an municipalitatea a plătit deja 14,13 milioane de lei și mai sunt de achitat 1,6 milioane de lei, facturile curente. Voi face un efort ca până în luna septembrie să stingem toată datoria și de la Primărie și fac un apel și ca cei care sunt la sistemul centralizat să-și achite facturile”, a spus primarul.

În ceea ce privește finanțarea lucrărilor de modernizare a sistemului de termoficare și plata de la Guvern a 7 milioane de lei în acest sens, primarul a spus că a avut o discuție la ANRE pe tema transferului de bani pentru lucrările care se fac astăzi în Zamca, Obcini și zona centrală.

„Așa e la noi, la români. s-a mai introdus o viză obligatorie la ANRE. Sunt depuse documentațiile acolo și se așteaptă întrunirea unei comisii. Am avut discuții clarificatoare, am susținut proiectul și am fost asigurat din partea ANRE de celeritate”, a spus primarul.

El a arătat că Primăria așteaptă aceste fonduri pentru a achita lucrările executate și că până acum s-au făcut plăți din bugetul local din sumele de cofinanțare.


Intră acum și în grupul de