Sancţiuni de peste 240.000 lei aplicate de poliţiştii suceveni în cadrul unei ample acţiuni de combatere a comerțului ilicit


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava au organizat o amplă acţiune de verificare a mai multor unităţi economice, având în vedere faptul că în această perioadă se înregistrează o creştere a volumului tranzacţiilor monetare, persoanele venite din străinătate, dar şi turiştii şi sucevenii fiind implicaţi în diverse acte comerciale. Prioritatea poliţiştilor este legalitatea actelor de comerţ şi protecţia cetăţenilor împotriva celor care nu respectă legea privind relaţiile comerciale, arată Poliția Suceava într-un comunicat de presă.

Astfel, în perioada minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava a organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, precum şi a comerțului neautorizat pe raza tuturor municipiilor şi oraşelor dar şi în mediul rural.

La acţiuni au participat 22 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava fiind 88 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale/familiale.

Poliţiştii au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 243.200 lei. Cele mai multe sancţiuni, 75 au fost aplicate în legătură cu încălcarea legislației privind actele de comerţ.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare 2974 lei, constând în țigări, alcool, bunuri industriale, articole de îmbrăcăminte, etc.

 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa turiştilorşi sucevenilor, precum  şi legalitatea actelor de comerţ fiind obiective prioritare ale poliţiştilor, anunță Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de