Flutur: Guvernul va trebui să finanțeze modernizarea drumurilor naționale ce fac legătura între Bucovina și Regat ar trebui modernizate cu ocazia Centenarului Unirii. Sala Unirii din Palatul Administrativ va fi finanțată de Consiliul Județean


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că prin Programul Centenar ar trebui finanțate lucrări de modernizare a drumurilor naționale care fac legătura între Bucovina și Regat, iar Guvernul ar trebui să finanțeze aceste lucrări.

Flutur a spus într-o conferință de presă că până la sfârșitul lunii august, Consiliul Județean Suceava întocmește fișe de proiect pe Programul Centenar, fiind mai multe domenii de interes.

Astfel, el a spus că vor fi transmise proiecte Ministerului Culturii în vederea finanțării prin Programul Centenar cum ar fi modernizarea Muzeului din Siret și Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dar că sunt pregătite și proiecte privind unele evenimente, realizarea unui film documentar privind Unirea Bucovinei cu Țara, materiale publicitare, editarea de cărți și albume.

Consiliul Județean Suceava a început să lucreze la proiectul Sălii Unirii care nu a fost aprobată pentru finanțare prin PNDL, a mai spus Flutur.

El a anunțat că este deja pregătit planul conceptual, care prevede modul în care va arăta această sală ce va fi inaugurată la sfârșitul anului viitor cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara.

„De asemenea, socotesc și am discutat cu colegii mei, că ar trebui să cerem și o serie de proiecte de infrastructură. Județe cum e Alba, propun și ei o serie de proiecte în domeniul infrastructurii. Eu personal voi cere modernizarea drumului E 85 de la Roman la Suceava și Siret, abandonat, care nu a mai fost modernizat în ultimii ani și care nu arată bine deloc, drumul care leagă Suceava de Dorohoi. Până la urmă au și semnificație istorică. Este vorba de legătura dintre Bucovina și Regat și vor trebui modernizate drumuri naționale care arată rău și socotesc că Guvernul va trebui să găsească bani și pentru modernizarea acestor drumuri și pentru zona Păltinoasa-Cacica-Marginea-Putna, drum care a fost modernizat în 2004 cu ocazia Putna 500 și de atunci s-a deteriorat destul de mult pe porțiuni mari”, a spus Flutur.

 


Intră acum și în grupul de