Consiliul Județean și Primăria Suceava vor realiza în comun mai multe obiective prin care se va marca Centenarul Unirii Bucovinei cu România, atât proiecte culturale cât și de infrastructură


Intră acum și în grupul de

În lipsa unui program național coerent de pregătire a Centenarului Marii Uniri, autoritățile sucevene au decis să realizeze un proiect județean prin care să fie marcat acest eveniment prin realizarea unor proiecte culturale, dar și de infrastructură.

Astfel, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Suceava, marți, la Palatul Administrativ a avut loc o întâlnire între președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu echipe de la CJ și Primăria Suceava pe tema Centenarului, respectiv  Centenarul Marii Uniri și Centenarul Unirii Bucovinei cu România.

După această întâlnire, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că va iniția, în prima ședință a CJ Suceava, un proiect de hotărâre privind un parteneriat între CJ Suceava și Primăria Suceava pentru a realiza împreună obiective, acțiuni și evenimente pe tema Centenarului.

„Vom constitui o echipă de lucru formată din nouă persoane, consilieri județeni și specialiști din CJ. Ne propunem să abordăm mai multe domenii, cum ar fi infrastructura și cultura, dar și altele. De altfel, așteptăm propuneri, idei, ca până la 28 noiembrie să finalizăm un calendar de evenimente pe Centenar, în județul Suceava”, a spus Flutur.

El a menționat că vor fi trimise invitații și celorlalte primării să se alăture și, de asemenea, el și-a exprimat dorința de a colabora în acest sens și cu Universitatea „Ștefan cel Mare”, dar și cu cultele și cu societatea civilă.

Prefectura Suceava a anunțat, tot marți, că așteaptă propuneri din partea primăriilor suceveve, până luni, 28 august,  pentru finanțarea, de la Guvern, prin Departamentul Centenar, reabilitării unor monumente istorice, dar și pentru alte acțiuni  dedicate aniversării Centenarului României și a Primului Război Mondial, finanțarea fiind limitată de bugetul alocat Departamentului Centenar.


Intră acum și în grupul de