Lungu: Nu din cauza Primăriei echipa de rugby nu s-a înscris în Superligă. Am fost surprins, aproape șocat, când domnul Vlad mi-a spus că nu se vor înscrie în Superligă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a respins, miercuri, acuzele care i s-a adus potrivi cărora municipalitatea nu ar fi asigurat finanțarea necesară pentru ca echipa de rugby, care a promovat în Superligă, nu s-a înscris în această ligă și a rămas în Liga Națională.

Astfel, primarul a spus într-o conferință de presă că a avut  o întâlnire cu reprezentanții echipei de rugby la două-trei zile după ce promovarea în Superligă, dar că a fost suprins când a aflat că aceștia nu intenționează să se înscrie în aceasta.

„ Am fost surprins, aproape șocat, când domnul Vlad mi-a spus că nu se vor înscrie în Superligă, dar nu din motive financiare, ci pentru că nu au jucători și, decât să se facă de râs în Superligă, mai bine rămân în Liga națională”, a spus Lungu.

El a explicat că fiind un club public,  Vlad nu mai poate fi plătit pentru că s-a pensionat.

Lungu a mai spus că reprezentanții clubului i-au propus să joace rugby pe Stadionul Areni, dar că le-a răspuns că va analiza această propunere doar dacă se desființează sau nu se înscrie echipa de fotbal Foresta în anul competițional pentru că gazonul nu permite două echipe.

„Ar deveni arătură”, a spus primarul.

El a mai spus că a propus echipei de rugby să li fie finanțată cu suma de 500.000 de lei numai că, potrivit legii, fiind un club public, poate primi bani doar pentru publicitate.

„Ei au nevoie de bani pentru transport, pentru cazare, pentru plata jucătorilor”, a spus primarul care răbufnit și a spus că s-a săturat de această lege a sportului și a subliniat că el este încă un primar curajos și mai alocă fonduri pentru activități sportive în timp ce alți primari nu o fac invocând prevederile legale.

„Ca să știe toată lumea: Nu din cauza Primăriei nu s-a înscris echipa de rugby în Superligă”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de