Rata şomajului în judeţul Suceava a scăzut uşor în luna iulie faţă de iunie, tendinţa descrescătoare a acestui indicator fiind determinată de creşterea cererii de forţă de muncă


Intră acum și în grupul de

Rata şomajului în judeţul Suceava a scăzut cu 0,24 la sută în luna iulie faţă de luna iunie 2017 şi cu 1,24 la sută faţă de luna iulie 2016, tendinţa descrescătoare a ratei şomajului menţinându-se pe fondul creşterii cererii de forţă de muncă atât pe piaţa locală, cât şi pe cea europeană a muncii.

FOTO: www.eskape.ro

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Dănuţ Mihai Burgheaua, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că la sfârşitul lunii iulie 2017, în datele instituţiei figurau 10 647 de şomeri, din care 488 absolvenţi posesori de adeverinţe sau diplome de finalizare a studiilor.

Burgheaua a spus că rata şomajului în judeţul Suceava continuă trendul descrescător, înregistrând o valoare de 4,48 p.p., cu 0,24 p.p. mai mică faţă de luna trecută şi cu 1,24 p.p. mai puţin ca în luna iulie 2016, iar tendinţa descrescătoare a ratei şomajului se menţine pe fondul creşterii cererii de forţă de muncă pe piaţa locală şi europeană a muncii.

El a precizat că din totalul celor 10 647 de şomeri suceveni o pondere majoritară o reprezintă şomerii neindemnizaţi, respectiv 74 la sută (7828 persoane), în timp ce numărul persoanelor beneficiare ale indemnizaţiilor de şomaj este 2819, din care 132 sunt absolvenţi.

“Perioada de înregistrare a absolvenţilor nu s-a finalizat încă, urmând formele universitare de învăţământ  şi tinerii care au promovat corigenţele, ce vor prelungi perioada de înscriere în baza de date a promoţiei acestui an”, a spus Burgheaua.

El a menţionat că distribuţia şomerilor după vârstă, nivelul de instruire şi mediul de provenienţă arată o pondere majoritară de 28 la sută a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani, de 80 la sută a persoanelor cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional şi de 62 la sută a persoanelor rezidente în mediul rural. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de