Mai puţini absolvenţi ai promoţiei 2017 în evidenţele AJOFM Suceava decât în 2016


Intră acum și în grupul de

488 de absolvenţi ai promoţiei 2017 sunt înregistrați în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, numărul acestora fiind mai mic decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Dănuţ Mihai Burgheaua, a precizat, joi, într-un comunicat de presă că în evidenţele instituţiei sunt înregistraţi 488 de absolvenţi ai promoţiei 2017, mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut când erau înregistraţi 566 de absolvenţi.

Burgheaua a spus că AJOFM Suceava a realizat o monitorizare a evoluţiei stocurilor de şomeri cu vârsta sub 25 de ani.

“Rezultatul indică o creştere faţă de luna trecută cu 8,6 la sută a ponderii tinerilor sub 25 ani angajaţi, în totalul persoanelor încadrate prin măsurile active de ocupare. Acest segment de persoane ocupate a înregistrat în luna iulie cea mai mare valoare de la începutul anului, respectiv 667 de persoane, cu 180 de persoane mai mult faţă de luna iunie.

Luna iulie reprezintă şi luna când atât scolile profesionale, cât şi liceele eliberează adeverinţele de finalizare a studiilor pentru promoţia de absolvenţi”, a mai spus directorul executiv al AJOFM Suceava. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de