Două grădiniţe şi şapte şcoli primare din mediul rural al judeţului vor fi desfiinţate din cauza scăderii efectivelor de copii


Intră acum și în grupul de

Două grădiniţe cu program normal şi patru şcoli primare din mediul rural al judeţului Suceava nu se vor mai regăsi în anul şcolar 2017-2018 în reţeaua şcolară din cauza reducerii numărului de copii faţă de anul şcolar precedent.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, profesor Gheorghe Lazăr, a prezentat, vineri, în cadrul Colegiului Prefectural, un raport privind stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava pentru noul an şcolar 2017-2018.

În raport se arată că reţeaua şcolară a judeţului Suceava cuprinde, în anul şcolar 2017-2018, 760 unităţi şcolare, din care 172 în mediul urban şi 588 în mediul rural, iar din totalul acestora, 213 sunt unităţi cu personalitate juridică şi 547 sunt structuri arondate acestora.

Conform raportului, Grădiniţa cu Program Normal Colonie Fundu Moldovei – Fundu Moldovei, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 Văleni Stânişoara – Mălini, dar şi Şcoala Primară Nr. 2 Văleni Stânişoara – Mălini, Şcoala Primară Slătioara – Râşca, Şcoala Primară Valea Poienii – Dolhasca, Şcoala Primară Ruşi – Forăşti nu se vor mai regăsi în reţeaua şcolară suceveană în noul an şcolar din cauza reducerii numărului de copii faţă de anul şcolar anterior.

Totodată, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Bilca se transformă în Şcoala Primară Nr. 1 Bilca, Şcoala Primară Poiana Negri se transformă în Şcoala Gimnazială Poiana Negri, iar Grădiniţa cu Program Normal Dorna Candrenilor se transformă în Grădiniţa cu Program Prelungit Dorna Candrenilor.

În documentul citat se mai precizează că în urma restructurării reţelei şcolare de către autorităţile administraţiei publice locale, începând cu anul şcolar 2017-2018, va fi înfiinţată Grădiniţa cu Program Normal Bereşti – comuna Hănţeşti.

În raportul ISJ se menţionează că situaţia prezentată ar putea suferi modificări după începutul anului şcolar, deoarece intervin mişcări ale elevilor, fie prin transferuri, plecări în străinătate cu părinţii sau veniri din străinătate. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de