Grupul Județean pentru Programul Centenar se va întruni în prima ședință. Flutur vrea ca din 28 noiembrie 2017 să înceapă manifestările pentru aniversarea centenarului Unirii Bucovinei cu România


Intră acum și în grupul de

Grupul Județean pentru Programul Centenar care a fost înființat, luni, prin hotărâre a Consiliului Județean Suceava urmează să se întrunească, miercuri, în prima sa ședință pentru a stabili primele măsuri și un calendar de evenimente pentru marcarea anului unirii Bucovinei cu România.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că dorește ca începând din 28 noiembrie 2017 să înceapă manifestările pentru aniversarea centenarului Unirii Bucovinei cu România.

Flutur a adăugat că ar trebui ca pe tot parcursul acestei perioade, începând cu 28 noiembrie 2017 și pe tot parcursul anului 2018 să fie evenimente zilnice prin care să se marcheze aniversarea centenarului unirii Bucovinei cu România.

Președintele Consiliului Județean Suceava a menționat că chiar dacă în Consiliul Local Suceava nu a fost aprobat încă protocolul de colaborare între CJ Suceava și Primărie pentru marcarea centenarului unirii, la ședința de miercuri a fost invitat să participe și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Consiliul Județean Suceava a decis, luni, încheierea unui parteneriat între CJ Suceava și Primăria Suceava pentru Programul Centenar.

Totodată, a fost înființat și grupul județean de lucru din care fac parte președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, consilierii județeni Vasile Tofan, Ioan Moraru, Radu Pentiuc, Mihai Grozavu și Simion Sticleț, dar și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu și consilierul lui Flutur, Neculai Barbă.


Intră acum și în grupul de