Ion Lungu: E nevoie de grădiniță în Obcini, iar construcția ei în curtea școlii nr.9 este singura variantă viabilă. Se afectează doar 225 de mp din parc


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a explicat, miercuri, că proiectul privind construcția cu fonduri europene a unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini este necesar și că singura variantă viabilă este în curtea școlii gimnaziale nr. 9, explicând că parcul existent acolo va fi diminuat cu doar 225 de mp.

„Ținta mea nu este să distrugem spațiile verzi, să producem disconfort la școală, ci doar să construim o grădinință în cartierul Obcini”, a spus Lungu.

El a subliniat că în acest cartier este necesară o grădiniță cu program prelungit și că a fost deranjat de faptul că unele cadre didactice susțin contrariul, mai ales că singura grădiniță din cartier, cu program normal, nu se poate autoriza pentru că funcționează în două schimburi.

În măsura în care se va aproba proiectul de principiu vom angaja o firmă care va realiza proiectul, a explicat primarul.

„Ni se cere 1000 de mp pentru o grădiniță cu program prelungit prin ghidul solicitantului, suprafața construită este de cinci ari, restul fiind spații verzi, locuri de joacă sau alei de acces”, a spus Lungu.

El a prezentat o simulare potrivit căreia parcul se va diminua doar cu 225 de mp, reprezentând 17 la sută din suprafața acestuia de 1.300 mp și nu se va ajunge nici în zona statuii lui Ion Creangă.

Potrivit lui Ion Lungu se va modifica fluxul de circulație de intrare la școală și la grădiniță, urmând să fie realizat un acces nou spre grădiniță din strada Gavril Tudoraș.

El a spus că parcul va fi afectat cât mai puțin și nu se va afecta nici careul școlii și nici căile de acces pentru intervenția pompierilor.

Primarul a adăugat că vor fi efectuate mai multe simulări privind amplasarea acestei grădinițe și că nu este nimeni exclus de la discuții.

El a menționat că termenul inițial de depunere a proiectului era 27 august și că s-a prelungit până în 4 octombrie.

„De asta insist, pentru că este ultima șansă de a mai face o grădiniță cu program prelungit pe bani europeni în cartierul Obcini”, a spus Lungu care a adăugat că s-au căutat alte soluții de amplasament, dar nu au fost identificate.

Totodată, Ion Lungu a dezmințit că se va tăia parcul și că din 13 ari vor fi afectați 2 ari.

 


Intră acum și în grupul de