Noul consilier pe infrastructura rutieră al prefectului de Suceava susține drumul expres Siret-Roman, dar nu crede că Suceava va beneficia de o autostradă


Intră acum și în grupul de

Noul consilier onorific pe probleme de infrastructură rutieră al prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, Eugen Girigan, care este președinte al Patronatului Drumarilor din România, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că Suceava nu va beneficia de o autostradă și că el consideră benefic un drum expres Siret-Roman.

Girigan a spus că pentru dezvoltarea infrastructurii este nevoie de priorități fixate, nu e nevoie să i se spună Master Plan, dar că, oricum se numește, o strategie este necesară.

El a spus că nu e normal să se investească mulți bani în porțiuni de drum cu un trafic redus.

„De-a lungul activității mele am fost pus în situația când politicul s-a implicat prea mult în infrastructura rutieră”, a spus Girigan care a arătat că în loc să rezolve o problemă a unui drum într-o zonă cu multe comunități, prin decizie politică au fost făcute drumuri în zone fără trafic.

În ceea ce privește o autostradă, Eugen Girigan este sceptic că se poate realiza în județ.

„Oamenii politici din varii partide spun că Suceava va trebui să aibă autostradă. Chiar fostul prefect Onofrei, a spus de autostrada Siret Vatra Dornei. Astea sunt glume. Am susținut cu toată ardoarea începerea unui drum expres de la Roman la Siret care ar fi fost extrem de benefic”, a spus Girigan.

El a arătat că cei care spun că pot rezolva problema unei autostrăzi poate au soluții, dar că el nu vede să treacă la mai puțin de 50 de kilometri de Suceava o autostradă.

„Un drum expres de la Roman la Siret ar fi fost extrem de benefic pentru zonă”, a spus Girgan.


Intră acum și în grupul de