Adomnicăi: Criza de autoritate de la Șcheia a fost exemplificată cu vadalizarea mașinii Poliției în fața sediului. După ce s-a instituit zona de siguranță publică, romii au ajuns să se fure între ei


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că situația infracțională din Șcheia are o valoare simbolică a crizei de autoritate după ce mașina Poliției a fost vandalizată în fața Postului de Poliție, dar a menționat că după instituirea zonei de siguranță publică, romii de la Șcheia au început să se fure între ei.

Adomnicăi a spus, joi seara, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că pentru ea Șcheia are acum o valoare simbolică.

„Statistic nu stăm mai rău ca în primăvară. Deja dosarele se finalizează cu trimitere în judecată și cu aplicarea unor sancțiuni privative de libertate, dar faptul că mașina Poliției parcată în fața Postului de Poliție a fost vandalizată mi s-a părut că are o semnificație de simbol referitor la o criză de autoritate și atunci am simțit și eu și este numai bine gândită acum această perioadă de 30 de zile de zonă sensibilă cu măsuri intensive, cu element surpriză, cu opriri în trafic, astfel încât după 30 de zile să fie deja instalată Poliția Locală și camerele de supraveghere, care să preia terenul deja puțin desțelenit și cu un semnal transmis”, a spus prefectul.

Ea a adăugat că în ultima vreme, nu au mai fost relatate în presă spargeri de domiciliu, dar că agenții economici au devenit victimele nucleului infracțional de la Șcheia.

„Pe de altă parte, discuția referitor la agenții economici e mai complicată pentru că ei au obligația de a-și asigura paza în ceea ce privește proprietatea”, a spus prefectul.

Ea și-a exprimat convingerea că vor fi rezultate pozitive în baza planului de măsuri adoptate acolo și a spus că dorința ei este ca rata de infracționalitate să fie păstrate la același nivel, iar în timp să scadă.

„Important este că nu mai sunt comise furturi din domiciliile persoanelor fizice și au scăzut foarte mult și infracțiuni cu violență. Azi noapte(noaptea de miercuri spre joi n.r.) a fost raportat un furt, între ei, romii. Prejudiciul a fost șase parfumuri. Sper să ajungem în zona asta în momentul în care se termină cele 30 de zile de zonă specială”, a spus Mirela Adomnicăi.   

În comuna Șcheia a fost instituită Zona specială de siguranță publică pentru 30 de zile începând cu data de 28 august.


Intră acum și în grupul de