Număr sporit de echipaje ale Poliției Rutiere Suceava în acest week-end pe drumurile din județ


Intră acum și în grupul de

Pentru ca sucevenii şi turiştii să se bucure de zilele frumoase de toamnă şi să ajungă în siguranţă la destinaţie, în perioada 01 – 03 septembrie, poliţiştii rutieri se află în teren cu un număr sporit de echipaje de monitorizare şi îndrumare în trafic dar şi autospeciale cu aparatură radar, anunță Poliția Județeană Suceava.

Totodată, pentru ca cei mici să petreacă în mod plăcut şi în siguranţă ultimele zile de vacanţă, poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri vor spori în acest week-end numărul de patrulări efectuate, în special în zona drumurilor publice, se mai arată într-un comunicat.

Poliţiştii reamintesc şoferilor să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de drum şi să respecte semnalizarea rutieră privind limitarea vitezei de deplasare pe segmentele de drum indicate.

„Având în vedere că în această perioadă se organizează nunţi şi alte evenimente şi petreceri, poliţiştii vă atenţionează încă o dată cu privire la consumul de alcool la volan”, se arată în comunicat.

 

Poliția Județeană Suceava mai arată că oboseala la volan constituie una dintre cauzele accidentelor rutiere produse pe șoselele, iar temperaturile ridicate conduc la îngreunarea deprinderilor motrice şi la crearea senzaţiei de somn, iar de aceea, la apariţia primelor semne de oboseală, se recomandă şoferilor să oprească deplasarea, pentru a se reface.

Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei.

Recomandări al Poliției Suceava pentru parcurgerea unui drum lung în siguranţă:

  • Înainte de a pleca la drum, odihniți-vă cel puţin opt ore!

  • Faceți pauză la fiecare două ore sau 160 de kilometri!

  • Călătoriți cu un partener care să vă observe semnele de oboseală sau, după caz, să preia locul șoferului!

  • Evitați folosirea medicamentelor pe timpul călătoriei!

  • Faceți pauză de o cafea sau pentru a realiza câteva exerciţii fizice.


Intră acum și în grupul de