Aproape 1.400 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 660.000 de lei, aplicate de polițiștii suceveni într-o săptămână. 88 de șoferi au rămas fără permis de conducere


Intră acum și în grupul de

 

Polițiștii suceveni au aplicat pe parcursul săptămânii trecute aproape 1.400 de amenzi în valoare de 664.157 lei în cadrul acțiunilor și controalelor pe care le-au desfășurat la nivelul județului.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier,  precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat acţiuni şi controale în perioada 28.08 – 03.09.2017, zilnic, peste 280  de poliţişti, acţionând la nivelul judeţului.

”În această perioadă au acţionat zilnic 7 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. Alte 84 de  autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente. În această perioadă au fost organizate zilnic 90 de patrule de ordine publică şi 22 de echipaje rutiere pentru monitorizarea traficului”, arată sursa citată.

Poliţiştii au intervenit în această perioadă la 487 de evenimente, 390 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112.

”Au fost organizate 100  acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 1374 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 664.157 lei. Au fost aplicate 129 de sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică, 1158 de sancţiuni la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 87 de sancţiuni la alte acte normative.

Pentru depăşirea regimului legal de viteză au fost aplicate 369  sancţiuni contravenţionale.

Au fost reţinute  88 de  permise de conducere şi au fost retrase 48 de certificate de înmatriculare”, menționează Poliția Suceava.

Sursa citată mai menționează că urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren au fost prinşi în flagrant 30  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 10 persoane.

”În aceeaşi perioadă au fost identificaţi autorii în patru cauze care figurau cu autor necunoscut şi au fost depistate 8 persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional”, mai informează Poliția Suceava.

 


Intră acum și în grupul de