Vicepreședinte CJ Suceava: Lucrările de modernizare a drumului Dărmănești-Suceava-Dolhasca-Iași se vor realiza în termen de doi ani


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Viorel Serdenciuc a declarat, marți, că modernizarea drumului Dărmănești-Suceava-Dolhasca spre Iași se vor realiza în decurs de doi ani.

Prin proiect se va moderniza DJ 208 de la limita cu județul Iași la Budeni-Dolhasca, DJ 208 A Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca, DJ 209 C Suceava-Frumoasa-Liteni și DJ 209 D Liteni-Stroiești-Costâna-Dărmănești.

Seredenciuc a declarat pentru News Bucovina că după semnarea contractului de finanțare urmează execuția proiectului tehnic pentru ambele tronsoanele din ambele județe, Iași și Suceava.

El a arătat că proiectarea este comună pentru ambele județe și că urmează să fie organizată licitația pentru desemnarea firmei, caietul de sarcini fiind elaborat.

Seredenciuc a spus că proiectul tehnic trebuie să fie realizat în termen de două luni de la desemnarea firmei care îl va executa și a estimat că acesta va fi finalizat în luna decembrie.

Ulterior vor fi organiazate licitații pentru execuția lucrărilor în fiecare județ.

În județul Suceava, potrivit lui Seredenciuc, lucrarea va fi împărțită în patru tronsoane pentru care se vor organiza licitații pentru stabilirea firmelor care vor executa lucrările.

El și-a exprimat încrederea că procedurile de selecție se vor finaliza la sfârșitul primăverii anului viitor, urmând să fie începute efectiv lucrările de modernizare.

De la semnarea contractelor de execuție, lucrările ar urma să fie încheiate în termen de 24 de luni, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.

Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin POR 2014-2020 are o valoare totală de 327 de milioane de lei, din care 299,2 milioane de lei este asistență financiară nerambursabilă. Pentru lucrările din județul Suceava fondurile nerambursabile se ridică la 136,9 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de